Uitreiking herinneringshorloge 2018

De traditionele jaarlijkse uitreiking van het herinneringshorloge aan leerlingen die in 2018 voor het vmbo examen geslaagd zijn, vond plaats op donderdag 11 oktober. Deze feestelijke uitreiking wordt georganiseerd op een steeds wisselende locatie in de provincie door de “Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel” (1777). Dit keer had het bedrijf Westerveld & Nederlof in Breedenbroek de eer om de 5 VMBO kanjers van 2018 te mogen ontvangen.

Al bijna 75 jaar staat Westerveld & Nederlof bekend als dé expert op het gebied van kwalitatief timmerwerk. Samen met Weneko Kunststoffen behoren zij tot een van de grootste producenten van houten kozijnen, kunststof kozijnen en gevelelementen in Nederland.

Na een rondleiding door de fabriek, vond de officiële uitreiking plaats in de ontvangstruimte. Naast de genomineerde VMBO kanjers waren ouders/verzorgers aanwezig, overige familieleden en belangstellenden en vertegenwoordigers van de VMBO scholen.

Dit jaar heeft Maarten van Rossem Ferry Hendriks genomineerd voor het herinneringshorloge. De criteria voor nominatie zijn niet zo zeer de behaalde examenresultaten, maar de genomineerde moet zich op school vooral onderscheiden hebben in zaken als doortastendheid, doorzettingsvermogen, teamspirit, leergroei, enz.

Op de feestelijke uitreiking van het herinneringshorloge waren namens de school Rob Alberty en Nico Vogelzang (mentoren) en Rob Salawan Bessie (decaan) aanwezig.