Sollicitatieworkshop in samenwerking met JINC

Op dinsdag 4 december heeft JINC een sollicitatietraining verzorgt voor leerjaar 3. Ter voorbereiding op deze dag hebben de leerlingen tijdens de lessen Nederlands een sollicitatiebrief en C.V. opgesteld. De leerlingen hebben hierbij gereageerd op vacatures van bestaande bedrijven.

JINC zet zich in voor een maatschappij waarin ieder kind kansen krijgt. Leerlingen maken kennis met allerlei beroepen, ontdekken welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren.

Afgelopen dinsdag verzorgden twaalf professionals van onder andere meubelketen Jysk, Albert Heijn, Rijnstate, Arriva en de gemeente Arnhem de training. Door middel van een rollenspel voeren de leerlingen het sollicitatiegesprek. De trainers geven eerst feedback op de geschreven brieven en vervolgens mogen de leerlingen aangeven op welke functie zij binnen het bedrijf solliciteren. Tijdens het gesprek observeren de andere leerlingen uit de klas de sollicitant. Na het gesprek worden de tips en tops besproken en weten de leerlingen wat hun kwaliteiten en leerpunten zijn.

Dit is een goed voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven.

JINC

https://www.jinc.nl/

Wij vechten voor een Nederland waar de postcode geen voorspeller meer is van succes op de arbeidsmarkt.

Daniël Roos, directeur van JINC 

Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 47.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.

47.882kinderendeden vorig jaar mee aan een project van JINC
370bedrijvenmaakten in 2017 als partner het werk van JINC mogelijk
381scholenbereidden hun leerlingen samen met JINC voor op de arbeidsmarkt

JINC werkt samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven. Hun financiële steun en expertise zijn onmisbaar. De partners krijgen er iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om te investeren in hun bedrijf. Ze versterken hun binding met de maatschappij en bieden werknemers een inspirerende ervaring.

Daarom zeggen we graag: iedereen groeit met JINC.

  3e klas leerlingen in rollenspel sollicitatiegesprek.