Scholenmarkt MBO 2018.

Voor de meeste leerlingen is het VMBO-diploma geen eindpunt, maar slechts een tussenstation op weg naar een vervolg- en/of vakopleiding. Daarom willen wij onze leerlingen, en hun ouders/ verzorgers, vroegtijdig informeren over de mogelijkheden die er zijn voor leerlingen met een VMBO – diploma.

Het kiezen van een vervolgopleiding is niet eenvoudig. Op onze school zijn er verschillende LOB (loopbaanoriëntatie en –begeleiding) –activiteiten om onze leerlingen goed voor te bereiden op een verantwoorde studiekeuze. Op de informatieavond van 1 oktober jl. is hier alles over verteld.

Een andere belangrijke activiteit op initiatief van de Decanenkring Arnhem is de “Scholenmarkt MBO” voor de leerlingen van de 3e en 4e klassen.

Deze scholenmarkt, die voor de vierde keer wordt georganiseerd, wordt gehouden op dinsdag 20 november en op woensdag 21 november op het Olympus College in Arnhem. Het Olympus College is gelegen in Arnhem-Zuid aan de Olympus 11 naast de Rijnhal.

Op deze scholenmarkt zijn vele mbo-opleidingen vertegenwoordigd. De opzet is dat er op beide avonden een drietal voorlichtingsronden in lokalen wordt gehouden om leerlingen én ouder(s)/verzorger(s) te informeren.

Let op!

> Op dinsdag 20 november wordt er voorlichting gegeven over de opleidingen in de sector Zorg & Welzijn en de sector Groen & natuur.

> Op woensdag 21 november wordt er voorlichting gegeven over de opleidingen in de sector Techniek en de sector Economie.

Daarnaast is er in de aula van de school een “marktplein” met diverse stands waar u terecht kunt voor overige informatie.

De tijden van de voorlichtingsronden zijn:

         Ronde 1 van 19.00u – 19.30u

         Ronde 2 van 19.45u 20.15u

         Ronde 3 van 20.30u 21.00u

 

Op de website www.scholenmarktarnhem.nl kunt u lezen welke opleidingen en stands aanwezig zijn en in welk lokaal deze informatie wordt gegeven.

De Scholenmarkt MBO is voor de leerlingen en voor u als ouder(s)/verzorger(s) een mooie gelegenheid om kennis te maken met de vele vormen van onderwijs na het behalen van het vmbo-diploma.

We hopen u allen te mogen begroeten op één of beide dagen. Let wel; vanwege de te verwachten drukte adviseer ik u vroegtijdig te komen.

R.J. Salawan Bessie

Decaan Maarten van Rossem