Profiel PIE (Produceren, Installeren en Energie)

Het profiel PIE geeft onze leerlingen een brede technische ondergrond. Binnen dit profiel maken de leerlingen kennis met basisvaardigheden uit de elektrotechniek, metaaltechniek en installatietechniek. Hier kunnen ze later veel kanten mee op!

Met het kiezen van keuzedelen kunnen de leerlingen hun opleiding aanvullen in de richting elektrotechniek, metaaltechniek of installatietechniek. Door deze keuze gaan de leerlingen smal verder en krijgen ze een meer vakgerichte opleiding.

Leerlingen kunnen er ook voor kiezen om wat breder te worden opgeleid. Zij kiezen dan keuzedelen uit de breedte van het profiel PIE of kiezen zelfs voor delen uit het profiel Mobiliteit en Transport, Zorg en Welzijn en Economie en ondernemen om nog breder kennis te maken met de vakgebieden.

Alle hedendaagse technieken
In onze mooie praktijklokalen zijn alle hedendaagse technieken te vinden, van een eenvoudige meterkast tot ingewikkelde robotbesturing. Van gewone draai- en freesmachines tot computergestuurde machines. De omgeving daagt de leerlingen uit om aan de slag te gaan.

Welk beroep?
Hieronder een paar voorbeelden van beroepen

  • PIE elektro: monteur huis- en utiliteitsinstallaties, beveiliging, mechatronica, data en ICT
  • PIE metaal: constructiewerker, lasser, draaier, freezer, landbouwmechanisatie en carrosseriebouwer
  • PIE installatie: CV monteur, onderhoudsmonteur en monteur koudetechnieken