Zorg en Welzijn

Het graag met mensen om willen gaan, klaar willen staan voor een ander is binnen Zorg en Welzijn waar het om gaat. Binnen het profiel Zorg en Welzijn staat de lichamelijk-, geestelijke- en sociale gezondheidstoestand van mensen in verschillende situaties centraal. Je leert rekening te houden met de individuele wensen en behoeften (cultuur, levensfase, mogelijkheden) van de mens en de omgeving waarin deze leeft. Het is ook belangrijk dat je, je handen uit de mouwen wilt steken en dat je beschikt over een dosis doorzettingsvermogen. Sociale vaardigheden en een cliëntgerichte houding staan centraal bij de werkzaamheden in de sector Zorg en Welzijn en zijn daarmee een belangrijk onderdeel van elke profielmodule.

Keuze Zorg en Welzijn

Wil je later een beroep gaan uitoefenen in de wereld waarin je wilt klaarstaan voor een ander? Dan kies je voor het profiel Zorg en Welzijn. Je moet natuurlijk wel graag met mensen om willen gaan. Een beetje geduld, goed kunnen luisteren en veel doorzettingsvermogen in je karakter kunnen ook geen kwaad. Heb je dat nog niet zo erg, dan leren we je dat! Met je diploma VMBO Zorg en Welzijn kun je straks een opleiding gaan volgen in de zorgsector, in het welzijnswerk, in de uiterlijke verzorging, in de horeca en facilitaire dienstverlening, in het toerisme, in de sport of in de laboratoriumtechniek.

Het profiel Zorg en Welzijn bestaat uit vier modulen:

1.Mens en Gezondheid
Bij Mens en Gezondheid leer je wat een gezonde voeding en leefstijl is in diverse levensfase en voor verschillende doelgroepen.

2.Mens en Omgeving
Je leert bij Mens en Omgeving je representatief te presenteren en te zorgen voor een verzorgde, schone en veilige leef- en werkomgeving.

3.Mens en Zorg
Bij Mens en Zorg leer je eenvoudige verzorgende- en ondersteunende handelingen te verrichten bij diverse doelgroepen. Je maakt kennis met de moderne technologie in de zorg.

4.Mens en Activiteit
Bij Mens en Activiteit gaat het om het kunnen organiseren van diverse activiteiten voor verschillende leeftijdsfase en doelgroepen.